تلفن مشاوره (ساعت پاسخ 10 الی 19)02122876169

مشارکت در ساخت

 09121096627

 مشارکت درساخت

مشارکت درساخت همان طور که از اسمش مشخص است قراردادی(توافقی ) است که در ان مالک زمین کلنگی ملک خود را در اختیار سازنده قرار می دهد تا آن را بازسازی کرده ه و به صورت مجتمع مسکونی ، اداری و ... تبدیل نماید. در این نوع مشارکت هر طرف معامله به نسبت آورده ی خوب سود دریافت می کند. زمین کلنگی به عنوان آورده ی مالک محسوب می شود وهزینه ی تامین مصالح و ساخت به عنوان آورده ی سازنده مطرح می گردد.

در مشارکت ساخت ما با دو اصطلاح روبرو هستیم. مالک و سازنده

  1. مالک یکی ازطرفین توافق است که دارای زمین و یا ملک کلنگی است.
  2. سازنده طرف دیگری است که ساخت بنای جدید و هزینه ی آن را متقبل می شود.

مجموع هزینه ی زمین و ساخت و ساز به عنوان ارزش سرمایه گذاری در قرارداد درج می شود. سهم هرکدام از شرکا از تقسیم آورده ی خود به ارزش کل سرمایه گذاری حساب می شود. و درانتهای کار هر کدام به نسبت سهم خود از پروژه سهم می برند.

بر اساس میزان ارزش داشته های هر طرف معامله درصد بهره برداری از این معامله می تواند متفاوت باشد. مالک و سازنده در این توافق به عنوان شریک هم محسوب می شوند. درصد شراکت آنها پس از محاسبه ی دارایی و آورده هایشان حساب شده  و به عنوان سهم الشرکه  در قرارداد قید می شود.

  1. سهم الشرکه مالک به صورت قیمت روز زمین درزمان عقد قرارداد محاسبه می شود.
  2. هزینه ساخت وساز بر اساس قیمت روز مصالح محاسبه می شود و به عنوان آورده ی سازنده در قرارداد قید می شود.

امروزه به علت نوسانات قیمت زمین و هم چنین افزایش قیمت مصالح ساختمانی نگرانی هایی در زمینه ی مشارکت در ساخت  بوجود آمده است.

مشارکت درساخت برای آن دسته از مالکانی مناسب است که دارای خانه ایی قدیمی  ( معمولا بالای 25 سال عمر) هستند و تمایل دارند که ملک خود را معاوضه کنند و ساختمانی نوساز با امکانات جدید تهیه نمایند. گاهیا وقات به دلیل عدم تخصص و هم چنین نبود هزینه ی کافی برای تهیه ی تجهیزات موردنیاز ساخت، مالکین ترجیح می دهند که ملک خود را در اختیار سازنده قرار دهند. دراین شرایط اگر مالک زمین اقدام به فروش زمین خود نماید به علت قدیمی بودن بنا فقط می تواند هزینه ی زمین را دریافت نماید. برای خرید ملک نوساز نیز باید علاوه برپرداخت قیمت زمین، هزینه ی ساخت و ساز را  هم پرداخت نماید . در این حالت  به دو صورت متضرر میشود!

1 -  فروش ملک خود با قیمیتی کمتر از عرف(به علت قدیمی بودن)

 2– خرید یک ساختمان نو ساز و پرداخت بهای بیشتر!




در چنین شرایطی بسیاری از مالکین املاک قدیمی ترجیح می دهند که زمین خود را در اختیارسازنده ای مجرب بگذارند تا د رانتها مالک چند آپارتمان نوساز با قیمت روز شوند.این تصمیم فرآیندی منطقی و سود ده محسوب می شود. البته مادامی که به صورت حرفه اییو اصولی و با کمک گرفتن از مشاورانی خبره در این زمینه راهنمایی شوند.

بهتر است درعقد قرارداد مشارکت در ساخت  تمامی نکات،شرایط و خواسته های طرفین  را مد نظر قراربدهیم و تا جایی که ممکن است  تمامی مسئولیتها و حقوق را به صورت شفاف در متن قرارداد قید کنیم. به عنوان نمونه تعیین مسئولیتها، بدهی های معوقه ساختمان، درصد شراکت و تعیین مالکیت طبقات بعد از ساخت ...به صورت دقیق الزامی است .سعی کنید تا جایی که امکان دارد به گفته ها استناد نکنید. پس از عقد قراردا د فقط مواردی که د رآن درج شده است سندیت و جنبه ی حقوقی پیدا می کنند.هیچوقت تنها به قراردادهای از پیش نوشته شده اکتفا نکنید. در هر قراردای به نسبت شرایط مالک و سازنده، شرایط روز بازار و ...مواردی نیاز به اصلاح و  تبصره هایی نیاز به اضافه کردن دارند. اگرآپارتمانی نیاز به بازسازی دارد باید رضایت تمامی مالکان را جلب کرد و با آن ها برسر توافقات به نتیجه رسید. هر مالک به اندازه مساحت آپارتمانش از زمین سهم می برد.

اگر زمین درمنطقه ای مرغوب واقع شده باشد ودارای ارزش مکانی خاصی باشد طبیعتا سهم مالک زمین بیشتر می شود. برای مثال در مناطق مرغوب شمالی تهران که ساخت و ساز های شیک درآنجا رواج دارد  و ملک های کلنگی از ارزش بالایی  برخوردار هستند ، همچنین به علت تعداد کم این موقعیت ها سبب می شود که معاملات به صورت 70 به 30 به نفع مالک بسته شود.  در بافت فرسوده ی شهر نیز به  علت مشکلاتی که برخی از ملک ها دارند، از قبیل زیرمتراژ بودن، تک پلاک بودن و .... به صورت 50 50 مطرح می شود و اغلب سازندگانی کم تجربه و  با بودجه کم از این موقعیت ها استقبال می کنند.اما  درصدی که به صورت عرف در بین عموم بازگو می شود 60 به 40 به نفع مالک است.  این درصد براساس شرایط متفاوت قابل تغییر میببشد.

آیا مشارکت در ساخت مقرون به صرفه است یا نه!؟

اولین قدم در تعیین اینکه  آیا مشارکت در ساخت مقرن به صرفه است یا نه، برآورد اقتصادی آن است. در بعضی از موارد مشارکت در ساخت توجیه اقتصادی مناسبی ندارد و در انتها سودی را برای  طرفین توافق دربر  نمی گیرد. برای تصمیم گیری اینکه آیا مشارکت در ساخت گزینه ی مناسبی برای ملک کلنگی شما هست یا نه بهتر است به موارد زیر دقت نمایید: 
1 – قیمت زمین
2- جواز زمین مورد نظر
یکی از مهم ترین عواملی که در پروژه ی مشارکت در ساخت باید به آن توجه کرد انتخاب سازنده است. از آنجایی که این معامله، یک معامله ی  زمان بر است ، و شما در طی پروسه ی ساخت به کرات با سازنده در ارتباط هستید پس بهتر است شخصی را برای مشارکت انتخاب نمایید که  از همه ی جهات مورد تایید تان باشد.  خوشنام بودن سازنده یک معیار بسیار مهم است. در این مورد بهتر است به گفته های  واسطه ها توجه نکنید .  پرس و  جو از مالکین قبلی  درباره ی نحوه ی انجام تعهدات در زمان مقرر، شیوه حل مسائلی که در طی پروژه با آن ها روبرو می شود و نوع رابطه با آنها می تواند گویای خیلی از موارد باشد. ابتدا به شناخت کامل برسید و سپس قرارداد را امضا کنید.

فوایدی که درمشارکت در ساخت نصیبتان می شود:

1 –   رشد سرمایه 

شما با بازسازی ملک خود درحقیقت ارزش آن را افزایش می دهید. هم چنین در این شرایط راحت ترمی توانید آن را به نقدینگی تبدیل کنید. همانطور که واقف هستید ملک های قدیمی مشتری کمتری دارند.

2- زیبایی بافت شهری

شما با بازسازی ملک کلنگی خود می توانید مالک واحدهایی زیبا و شکیل در منطقه خود شوید.

3 – استفاده ازامکاناتی که امروزه در ساختمان های نوساز تعبیه می شود و به شما کمک می کند که سطح کیفیت زندگیتان را ارتقا دهید. تجهیزات گرمایشی، آسانسور، ریموت کنترل بودن ، پنجرههای دو جداره و ...

4 – افزایش مقاومت و استحکام بنا

به علت بازسازی و توجه به اصول مهندسی  شما می توانید صاحب آپارتمان هایی امن و مقاوم در برابر حادثه های طبیعی مانند زلزله شوید.

 ما در این مجموعه مغتخیریم که تجربه های موفق  بسیاری در زمینه ی مشارکت در ساخت  در کارنامه ی کاریمان به همراه داریم:

  1.   مشارکت در ساخت منطقه  یک 
  2. مشارکت در ساخت پاسداران
  3. مشارکت درساخت زعفرانیه
  4. مشارکت درساخت محمودیه
  5. مشارکت درساخت فرشته
  6. مشارکت درساخت ولنجک
  7. مشارکت درساخت الهیه
  8. مشارکت درساخت تجریش
  9. مشارکت درساخت چیذر
  10. مشارکت درساخت قیطریه
  11. مشارکت درساخت دزاشیب
  12. مشارکت درساخت نیاوران
  13. مشارکت درساخت اجودانیه
  14. مشارکت در ساخت دروس
  15. مشارکت در ساخت پاسداران
  16. مشارکت در ساخت ظفر
  17. مشارکت درساخت هروی
  18. مشارکت در ساخت جلفا
  19. مشارکت در ساخت پارک شریعتی
  20. مشارکت در ساخت سیدخندان
  21. و دیگرمحدوده های منطقه سه